Populära länkar
Kategorier
Fördelar med oss
- Inga avgifter
- Gratis frakt över 599:-
- Snabb leverans
- KUNDSERVICE med riktiga jägare
- Öppet köp returrätt 30 dagar
- Betala säkert med avgiftsfri faktura, kort eller internetbank
- På nätet sedan
2005
- Tel 060 - 124 000, vardagar 9-12, 13-17
- Maila oss
Konkurs
Nordiska Utsidangruppen (Jakt.se, Hund.se och Fiske.se) är på egen begäran försatt i konkurs 2023-11-27 och därför går det inte längre att göra beställningar via hemsidan.
För ytterligare information, kontakta Advokatbyrån Kaiding, Tel 010-199 07 50 eller [email protected]. Konkursförvaltare är advokat Hans Andersson.
Vid intresse att förvärva verksamheten, kontakta advokatbyrån. Länk till anbudsunderlaget hittar ni här:
https://kaiding.se/forsaljning/2023/nordic-netstores-ab-i-konkurs/
Vår förhoppning är att verksamheten inom kort lever vidare med nya ägare.
Nedan hittar du svar på några av de vanligaste frågorna kring konkursen:
Reklamera när företaget gått i konkurs
Vill du klaga på en felaktig vara? Då kan du ha möjlighet att vända dig direkt till företagets leverantör eller varans tillverkare för att klaga. Du kan ställa samma krav som vid en vanlig reklamation: Att felet åtgärdas, att du får en ny vara eller att du får pengarna tillbaka.
Om du har garanti
Om du fått en garanti från leverantören eller tillverkaren, får du klaga enligt villkoren i garantin.
Om det inte går att reklamera till tillverkaren eller leverantören
Om du inte kan reklamera kan du istället vända dig konkursboet för att ställa dina krav. Kontakta konkursförvaltaren Hans Andersson med dina krav, se kontaktuppgifter nedan. Företagets skulder betalas utifrån en särskild ordning i konkursen. Vissa skulder prioriteras framför andra. Det gör att du har små möjligheter att få pengar tillbaka.
Om du betalat på kredit
Om du betalat med ett kreditkort eller med faktura via faktureringsbolag skyddas du av konsumentkreditlagen. Då kan du ställa samma krav på din kreditgivare/bank som mot konkursboet. Kontakta i sådant fall kreditgivaren och förklara att du vill använda dig av invändningsrätten i konsumentkreditlagen.
Öppet köp och bytesrätt i konkurs
Öppet köp och bytesrätt slutar att gälla den dag som företaget går i konkurs, även om tiden för återköp eller byte inte gått ut ännu.
Returer vid konkurs
Efter konkurs kan du inte returnera en köpt vara och återfå betalning av konkursboet. Du kan visserligen vända dig till konkursboet för att ställa krav på återbetalning men företagets skulder betalas utifrån en särskild ordning. Vissa skulder prioriteras framför andra. Du som konsument har ofta små möjligheter att få pengar tillbaka. Om du betalat vara på kredit kan det dock finnas möjligheter att återfå betalning vid retur med stöd av konsumentkreditlagen (Läs mer under rubriken ”Om du betalat på kredit”)
Presentkort och tillgodokvitton vid konkurs
Presentkort och tillgodokvitton slutar att gälla i och med konkursen. Du kan vända dig till konkursboet för att ställa krav på återbetalning. Företagets skulder betalas utifrån en särskild ordning. Vissa skulder prioriteras framför andra. Du som konsument har ofta små möjligheter att få pengar tillbaka.
Om varan inte levereras vid konkurs
Har du beställt och betalat för en vara före konkursen, men inte fått den levererad? Då kommer varan troligen att ingå i konkursboet. I vissa fall kan du ha möjlighet att få din vara. Läs mer under rubriken "Har jag separationsrätt?" Kan du inte få din vara kan du istället ha möjlighet att få tillbaka pengarna. Dina chanser till detta beror på hur du har betalat. Har du gjort en direktbetalning via kort, Swish, banköverföring eller kontanter? Då kan det vara svårt att kräva pengarna tillbaka, då pengarna ingår i konkursboet. Företagets skulder betalas utifrån en särskild ordning och vissa skulder prioriteras framför andra. Denna typ av skuld blir en så kallad oprioriterad fordring. Det gör tyvärr att chansen att få tillbaka dina pengar är ganska liten. Har du betalat på kredit, som kreditkort eller faktura? Då kan du med skydd av konsumentkreditlagen vända dig till kreditgivaren med ditt krav på ersättning och eventuellt få pengarna tillbaka.
Har jag separationsrätt?
Huvudregeln är att allt som finns i företaget vid tidpunkten för konkursen tillfaller konkursboet. Men det finns undantag. Separationsrätt innebär att du har rätt att separera viss egendom från konkursen så att den inte tillhör konkursboet utan du kan avhämta den. Det kan till exempel vara att du har ett avtal om förvaring av vapen med företaget eller att du lämnat in ett gevär eller annan egendom för service eller reparation. Du behöver då kunna bevisa vilken vara som är din, vilket när det gäller vapen normalt inte är något problem. Det måste även gå att peka ut din vara bland övriga varor. Om du kan visa att du är den rätta ägaren kan du kontakta konkursförvaltaren med ditt krav på separationsrätt.
Om tjänsten inte är slutförd eller felaktig vid konkurs
Vad gäller om du anlitat företaget i konkurs för att utföra ett arbete på din egendom och det inte är färdigställt eller om företaget gjort fel? Om du inte betalat har konkursboet rätt att kräva betalt för det arbete som utförts fackmässigt. Har arbetet inte utförts eller utförts felaktigt har du rätt att hålla inne med betalning. Du ska då hålla inne med så mycket som motsvarar arbetet som inte är klart eller som är felaktigt. Den del av betalningen du håller inne med kan du sedan använda för att färdigställa tjänsten på annat sätt, till exempel genom att anlita ett annat företag. Bestrid alltid eventuellt krav skriftligen, till exempel via mejl. Om du betalat får du vända dig konkursboet för att ställa krav på prisavdrag motsvarande vad det skulle kosta för dig att med hjälp av annan hantverkare åtgärda felet. Kontakta konkursförvaltaren med dina krav. Företagets skulder betalas utifrån en särskild ordning. Vissa skulder prioriteras framför andra. Det gör att du har små möjligheter att få pengar tillbaka. Om du betalat med ett kreditkort eller med faktura via faktureringsbolag skyddas du av konsumentkreditlagen. Då kan du ställa samma krav på din kreditgivare/bank som mot konkursboet. Kontakta i sådant fall kreditgivaren och förklara att du vill använda dig av invändningsrätten i konsumentkreditlagen.
Om du har frågor rörande konkursen är du välkommen att kontakta Advokatbyrån Kaiding, Box 114, 941 23 Piteå, tel 010-199 07 50, mejl [email protected]