Populära länkar
Kategorier
Fördelar med oss
- Inga avgifter
- Gratis frakt över 599:-
- Snabb leverans
- KUNDSERVICE med riktiga jägare
- Öppet köp returrätt 30 dagar
- Betala säkert med avgiftsfri faktura, kort eller internetbank
- På nätet sedan
2005
- Tel 060 - 124 000, vardagar 9-12, 13-17
- Maila oss
Slaktknivar
Slaktkniven slaktaren rekommenderar
Här har vi på Jakt.se samlat de knivar som slaktare anser vara nödvändiga för enklare hantering av vilt och nötkreatur. Istället för att fylla sidan med mängder av olika slaktknivar så har vi låtit professionella slaktare plocka ut de bästa knivarna till all hantering – från att viltet anländer till slakteriet tills köttet hamnar i frysen! Varje kniv på denna sida fyller sin funktion i knivhölstret.
Vad heter de olika slaktknivarna och när används de?
Flåkniv
Kniven du använder för att pälsa av all typ av vilt, denna kniv ska du enbart använda för att flå för att undvika att få smuts och bakterier i köttet.
Styckkniv
Styckkniven är den som används mest i slakteriet, denna kniv använder du till exempel att skära ut stekarna ur bog och lår.
Urbeningskniv
Urbeningskniv används för att bena ur bringor och skära läggen benfri, vi rekommenderar starkt att du har en urbeningskniv för att spara skärpan på din styckkniv.
Putskniv
Putskniven använder du för att putsa stekarna, vi rekommenderar en putskniv med stelare blad för att få finare snittytor.